Selecteer een pagina

‘WEG’ is een autobiografische graphic novel voor volwassenen, uitgegeven door Nijgh & van Ditmar, 2019.

Ik was met een heel ander verhaal bezig, toen ik op een nacht droomde dat mijn ‘dertienjarige ik’ probeerde in te breken in mijn ouderlijk huis. Het was een hele symbolische droom en ik besloot met het mijn ‘dertienjarige ik’ in gesprek te gaan. We gingen samen op reis naar het verleden. Ik had wel een vermoeden waar het verhaal me zou brengen, en sommige aspecten van mijzelf kwam ik liever niet onder ogen, maar ik voelde ook een grote noodzaak om juist dit verhaal te vertellen. Ik had geen idee hoe en waar deze reis zou eindigen, maar ik volgde blindelings mijn dertienjarige ik. Zij wilde opheldering over een gebeurtenis uit het verleden. Een jeugdvriendinnetje pleegde zelfmoord, maar daar werd nooit over gepraat. 

Het blijkt een thema van alle tijden: het niet praten over hoe je je echt voelt en hoe je in een spiraal neerwaarts steeds verder kunt verdwalen in eenzaamheid. Tot je op een punt komt waarop je onbereikbaar bent geworden voor anderen en zelf geen hulplijntjes meer naar buiten weet te gooien.
Maar het besef dat je jezelf onder de loep kunt nemen, dat iedereen een rol heeft in ieders verhaal en dat elk verhaal belangrijk is, stemt ook hoopvol.

WEG is een beeldverhaal dat leest als een roadmovie

WEG is verkrijgbaar in bij boekwinkels of online te bestellen bij o.a. bol.com 

Iris Frankhuizen heeft in opdracht van uitgeverij Nijgh & van Ditmar een prachtige animatie ter promotie voor het boek gemaakt.

Nieuwsgierig? Blader door het inkijkexemplaar!