WEG

Op een nacht droomde ik dat mijn ‘dertienjarige ik’ probeerde in te breken in mijn ouderlijk huis.  Zij wilde opheldering over een gebeurtenis uit het verleden. Sommige aspecten van mijzelf kwam ik liever niet onder ogen, maar ik voelde ook een grote noodzaak om juist dit verhaal te onderzoeken. Een jeugdvriendinnetje pleegde zelfmoord, maar daar werd nooit over gepraat. 

Het blijkt een thema van alle tijden: het zwijgen over hoe je je echt voelt en hoe je in een spiraal neerwaarts steeds verder kunt verdwalen in eenzaamheid. Tot je op een punt komt waarop je onbereikbaar bent geworden voor jezelf en voor anderen.
Maar het besef dat je jezelf onder de loep kunt nemen en in gesprek kunt gaan met de verstoten delen van jezelf, stemt ook hoopvol.

WEG is een beeldverhaal dat leest als een roadmovie

WEG is uitgegeven door Nijgh & van Ditmar, 2019, en is uitverkocht. Mocht je toch een exemplaar willen hebben, stuur mij dan een mail. 

Iris Frankhuizen heeft in opdracht van uitgeverij Nijgh & van Ditmar een prachtige animatie ter promotie voor het boek gemaakt.

Nieuwsgierig? Blader door het inkijkexemplaar!

‘Weg’ op de leeslijst

‘Weg’ op de leeslijst

'Weg' staat in de Aanvullingengids Graphic novels voor de leeslijst. In deze gids is een selectie opgenomen van de vele graphic novels die in de afgelopen twee jaar (2018-2020) zijn verschenen. Deze graphic novels kunnen zich kunnen meten met "gewone" boeken op de...

Lees meer
Recensie Hebban

Recensie Hebban

Recensie Hebban Er staat een uitgebreide recensie op Hebban over mijn graphic novel Weg. Klik hier om de recensie te lezen. WEG is verkrijgbaar in bij boekwinkels of online te bestellen bij o.a. bol.com  Iris Frankhuizen heeft in opdracht van uitgeverij Nijgh &...

Lees meer
Congres zelfmoordpreventie jongeren

Congres zelfmoordpreventie jongeren

Gisteren op een indrukwekkend congres van de GGD Zaanstreek-Waterland over 'Zelfmoordpreventie Jongeren' mijn boek WEG mogen promoten. Veel mensen, veel verschillende verhalen en veel behoefte aan verbinding. In WEG ontmoet ik mijn dertienjarige ik, een verdwaalde...

Lees meer
Psychologie magazine

Psychologie magazine

Een fijne recensie over mijn graphic novel 'Weg' in het extra dikke winternummer van Psychologie Magazine 01-2020.           Iris Frankhuizen heeft in opdracht van uitgeverij Nijgh & van Ditmar een prachtige animatie ter promotie voor het...

Lees meer
Scheltema

Scheltema

'WEG' op de plank bij Scheltema Boekhandel Scheltema te Amsterdam: wat een eer dat Atwood en Asterix naast mijn graphic novel 'WEG' op de plank mogen liggen! In 'Weg' ontmoet ik mijn dertienjarige ik die opheldering wil over een gebeurtenis uit het verleden. Samen...

Lees meer
Boekentip Volkskrant

Boekentip Volkskrant

In de Volkskrant van 30 november 2019 een Boekentip van Ronnie Terpstra (Boekhandel Van der Velde, Leeuwarden). Mooi hoe hij het lezen mijn graphic novel Weg omschrijft en ervaart.          Iris Frankhuizen heeft in opdracht van uitgeverij...

Lees meer
Recensie ’t Parool

Recensie ’t Parool

Recensie over mijn boek WEG in 't Parool van zaterdag 30 november 2019. In 't Parool staat een paginagrote resencie geschreven door Nikki Silvis over mijn graphic novel WEG (Nijgh & van Ditmar, 2019), Klik hier om de recensie te lezen. WEG is verkrijgbaar in bij...

Lees meer
Boekpresentatie ‘WEG’

Boekpresentatie ‘WEG’

Boekpresentatie van mijn graphic novel 'WEG' in Beeldverhaal, Amsterdam. Dinsdag 12 november was de presentatie van mijn boek 'WEG', Nijgh & van Ditmar, 2019. Voor mij was het een spannende middag, de presentatie van mijn debuutboek 'WEG'. Er waren heel veel...

Lees meer
WEG in de boekwinkel

WEG in de boekwinkel

Vanaf vandaag ligt mijn graphic novel ‘WEG’ in de boekwinkel   Ik teken en beschrijf in het boek hoe ik samen met mijn ‘dertienjarige ik’ terugkeer naar een heftige gebeurtenis uit het verleden. Als twee detectives ontrafelen we ons eigen innerlijk leven. Het...

Lees meer
Het eerste exemplaar

Het eerste exemplaar

Het is echt ECHT  Ik heb het eerste exemplaar van mijn graphic novel WEG zojuist bij de uitgever Nijgh en van Ditmar opgehaald en in handen. Het is ongelooflijk mooi gedrukt. Een langgekoesterde wens is plotseling tastbaar geworden en ik kan niet stoppen door het boek...

Lees meer
Boektrailer ‘WEG’

Boektrailer ‘WEG’

De boektrailer van mijn graphic novel ‘WEG’ is klaar! Iris Frankhuizen heeft in opdracht van uitgeverij Nijgh & van Ditmar een prachtige animatie ter promotie voor het boek gemaakt. Ik vertel en teken in het boek hoe mijn ‘dertienjarige ik’ op de achterbank van...

Lees meer